Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η οργανωθείσα από τον ιστορικό Σύνδεσμο Υψωμαθείων εκδρομή στην πόλη των Σαράντα Εκκλησιών (Kırkaleri) στην Ανατολική Θράκη, με την συμμετοχή 70 πιστών από τα Ψωμαθειά και άλλες περιοχές της Πόλης, υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, επόπτου της Περιφερείας Υψωμαθείων.

Ο όμιλος των εκδρομέων περιηγήθηκε από στελέχη του Δήμου στην πόλη των Σαράντα Εκκλησιών και συγκεκριμένα στο νεολιθικό οικισμό της πόλης, στο Μουσείο και στο χώρο όπου ευρίσκεται ο ρωμέϊκος μαχαλάς και το ρωμέϊκο σχολείο, καθώς και στο Μουσείο “Κεμάλ Ατατούρκ”.

Το μεσημέρι, ο Εντιμ. Δήμαρχος κ. Mehmet Siyam Kesimoğlu παρέθεσε πλούσιο δείπνο και χαιρέτισε με θερμά λόγια την παρουσία του ομίλου. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στυλιανός Γκιουλγκιούν ευχαρίστησε τον Εντιμ. κ. Δήμαρχο για την πλουσία φιλοξενία και στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων. Το απόγευμα, ο όμιλος επισκέφθηκε τα ερείπια του Βουλγαρικού Ναού στο χωριό Koyunbaba και την Βιζύη, όπου περιηγήθησαν στο Ναό της Αγίας Σοφίας και στην Ακρόπολη.

Για την επιτυχή και άριστη οργάνωση της εκδρομής οφείλονται ευχαριστίες στο δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου και στον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Γκιουλγκιούν.

Από Φως Φαναρίου


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.