Ανησυχία και προβληματισμός για τις δεκάδες αλυσίδες μετάδοσης που "μετρά" η Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση.

Χθες ανακοινώθηκαν άλλα 55 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος του Alpha, Νάσια Ιωάννου υπάρχουν 38 ενεργά clusters παγκύπρια. 

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η περίπτωση της Α’ Τεχνικής Λεμεσού καθώς ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών ταξίδεψαν στην Γλασκώβη και κατά την επιστροφή τους εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας εκ των καθηγητών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας μετά από σχετικές οδηγίες της Διεύθυνσης του σχολείου οι υπόλοιποι που ταξίδεψαν αντί να παραμείνουν σε περιορισμό μετέβηκαν κανονικά στο σχολείο.

Μάλιστα μετά από εργαστηριακό έλεγχο διαγνώσθηκαν και άλλα θετικά περιστατικά και συγκεκριμένα δέκα μαθητές και πέντε καθηγητές ενώ περίπου 100 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα.

Ανάμεσα στις αλυσίδες μετάδοσης των σχολείων είναι και Δημοτικό σχολείο στην επαρχία Λάρνακας, όπου σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας έχει τεθεί σε περιορισμό μια ολόκληρη τάξη καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί. Ο δάσκαλος της τάξης είχε εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό και δυστυχώς χθες έχασε τη μάχη.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός απεβίωσε στο σπίτι του ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Cluster δημιουργήθηκε και σε ομάδα ηλικιωμένων που διοργάνωσαν εκδρομή στο Φτερικούδι. 

Σύγκεκριμένα, 25 άτομα μετέβησαν για προσκύνημα σε εκκλησία της Επαρχίας Πάφου και μέχρι στιγμής η αλυσίδα μετάδοσης αριθμεί  6 άτομα με την Ομάδα ιχνηλάτησης να βρίσκεται στην διαδικασία διερεύνησης και εντοπισμού των υπολοίπων ατόμων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.