Με μεγάλη θλίψη το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο του ιεραποστόλου - εκπαιδευτικού π. Ερμόλαου Ιατρού από την Μυτιλήνη.

Ο αείμνηστος άφησε την τελευταία του πνοή μαχόμενος για την Ορθοδοξία στην Λιβερία. Εργάστηκε για πολλά χρόνια με θερμό ιεραποστολικό ζήλο στο Μαλάουι, στην Τανζανία και τους τελευταίους μήνες με την ευλογία του Μακαρ. Πατριάρχου στην Μονρόβια της Λιβερίας.

Εγκαταλείπει την Πρεσβυτέρα Χρυσάνθη και τα 4 παιδιά του εκ των οποίων τα 3 είναι ανήλικα.

Το Πατριαρχείο με την αμέριστη συμπαράσταση του Εντιμ. Προξένου της Λιβερίας στην Κύπρο κ. Μάριου Πηλαβάκη, της Εξοχ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, της Δρ. Άντρης Μαραγκού από την Γκάνα και μελών της Λιβανέζικης παροικίας στην Μονρόβια, φροντίζει για τον επαναπατρισμό της σωρού του.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν, έδωσε εντολή στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή να μεταβεί από την Σιέρα Λεόνε στην Λιβερία και ετέλεσε τρισάγιο στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν στον κ. Πηλαβάκη μέσω της Πρεσβείας της Λιβερίας στις Βρυξέλλες είναι ότι ο θάνατός του επήλθε από φυσικά αίτια (καρδιακή ανακοπή) κάτι που θα επισημοποιηθεί μόνο μετά την νενομισμένη νεκροψία/νεκροτομή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.