Την εκδημία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καρβέλα ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων με Δελτίο Τύπου. Ο μακαριστός διακονούσε για περισσότερα από 50 έτη την Εκκλησία.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει: «Μετά αφάτου οδύνης η τοπική μας Εκκλησία αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου, π. Κωνσταντίνου Καρβέλα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 13ης Δεκεμβρίου.

Ο μακαριστός επί πενήντα και πλέον έτη διηκόνησε θυσιαστικώς την Εκκλησία μας και διακρινόταν για την ταπείνωση, την πραότητα, το εκκλησιαστικό και ασκητικό του φρόνημα, το φιλακόλουθο πνεύμα και την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο.

Το υπούργημα της Ιεροσύνης έλαβε από τα σεπτά χέρια του αοιδίμου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κυρού Γεωργίου. Υπηρέτησε αρχικά στη Βρόσθενα και κατόπιν στην ενορία του Αγίου Αλεξίου Σταφιδαλώνων.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ανέλαβε για είκοσι έτη Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Βερίνο Αιγιαλείας με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβροσίου, κατόπιν επιθυμίας του μακαριστού Γέροντος, π. Ευσεβίου Γιαννακάκη, πνευματικού και κτίτορος της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και ο ιερός Κλήρος εκφράζουν τις συλλυπητήριες ευχές τους προς την πρεσβυτέρα και τους οικείους του με την εγκάρδια προσευχή ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού και να τον καταστήσει λειτουργό του Ουρανίου Θυσιαστηρίου Του».

Η ακολουθία της κηδείας τελέστηκε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξίου Αιγίου και η ταφή του στην Ιερά Μονή Βερίνου, τηρουμένων των προβλεπομένων μέτρων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.