Εκοιμήθη εν Κυρίω, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, πλήρης ημερών, ο π. Δημήτριος Κοτούλας, εφημέριος Λεπιανών Ευρυτανίας. Ο μακαριστός ιερεύς του Υψίστου γεννήθηκε στα Λεπιανά Ευρυτανίας, το 1935. Υπήρξε απόφοιτος Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως στη Ναύπακτο. Παντρεύτηκε την Αντιγόνη Τόλη, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον Ηλία και την Αργυρώ. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 8/5/1977 και πρεσβύτερος στις 29/5/1977 από το μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Δαμασκηνό. Αρχικά διορίστηκε εφημέριος στα Χρύσοβα Ευρυτανίας, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 30/9/1980.

Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήσεώς του, μετατέθηκε στη γενέτειρά του, τα Λεπιανά Ευρυτανίας, όπου και ιερουργούσε μέχρι και της τελευτής του! Διακόνησε την τοπική μας εκκλησία για 43 συναπτά έτη. Υπήρξε υποδειγματικός λειτουργός, δίκαιος, φιλότιμος και αξιαγάπητος ως άνθρωπος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού ιερέως μας θα τελεσθεί σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στη γενέτειρά του τα Λεπιανά Ευρυτανίας και ώρα 16:00, από τον ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο. Να ευχηθούμε ο μακαριστός λευίτης, να συνεχίσει να ιερουργεί στο επουράνιο θυσιαστήριο και να έχουμε την ευχή του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.