Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, «Την 7η Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν μικρής δοκιμασίας, ετελειώθη εκδημήσασα προς Κύριον η Ρασοφόρος Μοναχή Πανσέμνη Φαρμάκη ετών 85, εγγεγραμμένη εις τα Μοναχολόγια της Ιεράς Γυναικείας Μονής Παναγίας Λεχώβης και εγκαταβιούσα επί τριακονταετία στο Μοναστικό Κτίσμα του Αγίου Αθανασίου Θαλερού.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την 8ην Δεκεμβρίου 2018 στο Μοναστικό Κτίσμα του Αγίου Αθανασίου Θαλερού υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαυδίου Καλαρά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σικυώνος, κωλυομένου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου να παραστεί, λόγω της Ιεράς Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής του Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων, συμπαρόντων των Αιδεσ. Εφημερίων π. Αποστόλου Δαλιάνη, π. Ξενοφώντος Κατσαούνη, π. Γεωργίου Καλαντζή, π. Αγγέλου Λιάκη και του Ιεροδιακόνου π. Λογγίνου Αρχόντη.

Η Ταφή της εκδημήσασας επί εξηκονταετίας Μοναχής έγινε εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Λεχώβης. Η αοίδιμος άφησε φήμη αγωνιστρίας Μοναχής, φροντίσασα την επανοικοδόμηση του Μοναστικού Κτίσματος μετά την καρταστροφική πυρκαγιά που συνέβη σ᾿αυτό, έχαιρε δε ιδιαιτέρας εκτιμήσεως από τους Πιστούς της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.