Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 το απόγευμα εξεδήμησε προς Κύριον, μετά από ασθένεια, ο σεβαστός Οικονόμος Κωνσταντίνος Μπατζογιάννης, πρώην εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Καλονερίου, σε ηλικία 89 ετών.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος καταγόταν από το Καλονέρι Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 6η Φεβρουαρίου 1977 και Ιερέας την 12η Μαρτίου 1977 από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Στέφανο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο από 15 Μαρτίου 1977 έως 18 Μαρτίου 1982 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βυτουμά και από 1 Σεπτεμβρίου 2004. Εν συνεχεία αποσπάσθηκε προσωρινά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κρανέας μέχρι 13 Ιανουαρίου 1983. Ακολούθως διορίσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Καλονερίου μέχρι τη συνταξιοδότησή του στις 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Ήταν απόφοιτος του Μέσου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσης.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο 28 Ιανουαρίου 2007.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να δει τέκνα, εγγόνια και δισέγγονα.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλονερίου Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το μεσημέρι και ώρα 2:30.

Αιωνία η μνήμη του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.