Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του αιδεσιμωτάτου π. Χρυσοστόμου Καλύβα του Ευαγγέλου.

Ο μακαριστός ιερέας της επαρχίας μας γεννήθηκε στο Στένωμα Ευρυτανίας, το 1925. Υπήρξε απόφοιτος του Κατωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσας. Παντρεύτηκε με την Δαφνούλα Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε πέντε τέκνα: τον Κωνσταντίνο, τη Χαρίκλεια, το Δημήτριο, τη Σπυριδούλα και τη Φανή. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 6/12/1952 και πρεσβύτερος στις 8/3/1953 από το μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κυρό Χριστοφόρο.

Διορίστηκε αρχικά εφημέριος Παπαρουσίου (μέχρι τις 4/5/1961) και στη συνέχεια από 5/5/1961 μέχρι 19/2/1996 μετατέθηκε στη γενέτειρά του, το Στένωμα Ευρυτανίας. Στις 16/2/1989, ο μητροπολίτης Καρπενησίου κυρός Νικόλαος, του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου, εκτιμώντας την πολυετή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. Στις 19/2/1996 συνταξιοδοτήθηκε έχοντας συμπληρώσει 43 έτη και 11 μήνες ιερατικής διακονίας!

Να ευχηθούμε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να συνεχίσει να δέεται για την ενορία του και την επαρχία μας και στο υπερουράνιο θυσιαστήριο!!!

Εκ του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.