Στην εκκλησία του Παν/μίου Αιγαίου Ρόδου.

Την Κυριακή (10-Οκτωβρίου 2021) και ώρες ( 6-9) βραδυνή θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο του Μεγάλου Πατριώτη –Έλληνα και ανεπανάληπτου Μουσικοσυνθέτη Μίκη (Μιχαήλ) Θεοδωράκη στο Πανεπιστημιακό ναϋδριο της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου.
Αρχικά θα τελεστεί η Ακολουθία του Εσπερινού με κόλλυβα και τη φωτογραφία του τιμωμένου νεκρού και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του.Μετά αμέσως , στις 7.30 , στον προαύλειο χώρο του παν/μιακού ναϋδρίου θα γίνει μία σύντομη αναφορά στη μνήμη του και θα ξεκινήσει μουσική συναυλία με τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού από την ορχήστρα του Στάθη Μανούσου < τα Μανουσάκια>. Θα υπάρχουν κεράσματα δωρεάν. Η όλη αυτή ευγενική πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στον ακούραστο και δραστήριο παπά Κυριάκο Μανέττα και τους συνεργάτες του.Η εκδήλωση γίνεται σαν μικρό δείγμα αναγνώρισης της πολύτιμης , πολύχρονης και παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας από τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη και δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη.Για τους αγώνες του , για τη δημοκρατία , την Ελευθερία , την ισότητα , την ειρήνη , την αδελφοσύνη των λαών και για όσα υπέστη σε εξορίες , φυλακίσεις ,διωγμούς για τα μεγάλα αυτά πανανθρώπινα ιδεώδη.
Τον ευγνωμονούμε που σήκωνε ψηλά την Ελλάδα παγκόσμια και σε κάθε γειτονιά του πλανήτη άκουσαν , εμπνέυστηκαν από την επιβλητική του μορφή, τους στίχους και τη μουσική του.
Αιωνία του η μνήμη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.