Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Χολαργό οι πολιτιστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις με γενικό θέμα «Μικρασία: 3000 χρόνια πολιτισμού. 100 χρόνια μνήμης».

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι ενορίες Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού μαζί με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού-Παπάγου διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το πρωΐ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των αναιρεθέντων κληρικών και λαϊκών Μαρτύρων καθώς και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την Μικρασιατικὴ Καταστροφή.

Ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης.

Το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εορταστική εκδήλωση μνήμης για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με ιστορική αφήγηση «Από την Ιωνία στο Μοριά», θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα «Φανερωθείτε», τραγούδια και ψαλτοτράγουδα από τη Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, και χορούς από τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα των ενοριών και του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.