Όπω μας πληροφορεί η Μητρόπολη

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα: «Η αρχή και το τέλος της ζωής: βιοηθικοί προβληματισμοί» και με ιδιαίτερη αναφορά στα ζωτικής σημασίας ζητήματα των εκτρώσεων και της ευθανασίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα ενδιαφέροντα βιβλία της ιατρού – γυναικολόγου Dr Florence Allard και του ιερέα Jean–Regis Fropo, «Το μετεκτρωτικό τραύμα – Ψυχοσωματικές συνέπειες», καθώς και του ορθόδοξου θεολόγου καθηγητή Βίγκεν Γκουρόιαν, «Μπροστά στο τέλος – Η ευθανασία, το νόημα της ζωής και το “σύνδρομο του θανάτου”», τα οποία έχει προλογίσει ο π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκτός από την ευθύβολη τοποθέτηση του π. Βασιλείου, για τα βιβλία μίλησαν η κυρία Ευανθία Γεράκη, Παιδίατρος, η οποία με σύντομο μεν, αλλά εμβριθή και περιεκτικό τρόπο φώτισε και εμβάθυνε περισσότερο τη σχετική προβληματική, και ο κύριος Ευθύμιος Μπαργιώτας, Ψυχίατρος – Νευρολόγος, ο οποίος με τον επιστημονικό και συγχρόνως απλό και άμεσο λόγο του υπογράμμισε πτυχές βιοηθικών ζητημάτων που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφορούν τον καθένα.

Τη συντονιστική επιμέλεια ανέλαβε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, ενώ το ενδιαφέρον του ακροατηρίου επιβεβαίωσε ο εποικοδομητικός διάλογος που ακολούθησε.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ενορία του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως και το Βιβλιοπωλείο “Κιβωτός” της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Εκδήλωση–Βιβλιοπαρουσίαση στον Μητροπολιτικό Ναό Νεαπόλεως Εκδήλωση–Βιβλιοπαρουσίαση στον Μητροπολιτικό Ναό Νεαπόλεως Εκδήλωση–Βιβλιοπαρουσίαση στον Μητροπολιτικό Ναό Νεαπόλεως Εκδήλωση–Βιβλιοπαρουσίαση στον Μητροπολιτικό Ναό Νεαπόλεως

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.