Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρo στη Βέροια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών με θέμα: «Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, 1920-2020: 100 χρόνια από την κοίμηση του».

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής, ο οποίος και κάλεσε τον Συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Λάμπρο Παγούνη να αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Η προσφορά της Εκκλησίας στην Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ως διευθυντή στην Ριζάρειο σχολή με την ευκαιρία επετείου 100 ετών από την κοίμηση 1920-2020».

Εν συνεχεία μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου μίλησαν για τη ζωή, το έργο και τη διδασκαλία τόσο των προστατών της παιδείας Αγίων Τριών Ιεραρχών, όσο και του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό σύνολο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Αλεξάνδρου Σολάκογλου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, καθώς και οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε τις ευχαρίστησε προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του, καθώς προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και δώρισε και στους δύο από μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.