Το Σάββατο 13 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κασταμονίτσας Πεδιάδος. Ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Μπανασάκης εφημέριος Αρχαγγέλου Πεδιάδος, ο οποίος με σαφήνεια ανέπτυξε το θέμα «Μεγάλη Εβδομάδα-Πορεία προς το Πάθος».

Στη συνέχεια η πολυπληθής χορωδία, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Σταματάκη, απέδωσαν ύμνους της Μ. Εβδομάδος.

Προ του τέλους της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Πρωτοπρ. του Οικ. Θρόνου και πρώτου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς  π. Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας π. Εμμανουήλ Παπακανδεράκη, των όμορων Ιερέων και που κόσμου που παρακολούθησε την πνευματικής ωφέλειας αυτή εκδήλωση.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καλή την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

κασταμονιτσα

κασταμονιτσα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.