Η εκδήλωση έγινε με τις ευχές του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, στα πλαίσια του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Ομιλητής ήταν ο κ. Σπυρίδων .Κ. Τσιτσίγκος αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας της Θρησκείας στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε γλαφυρά καθώς επίσης εμπεριστατωμένα Κοινωνιολογικά, Θεολογικά και Πατερικά το θέμα: «Φαινομενολογία της Ελλαδικής και Οικουμενικής Ορθοδοξίας Σήμερα». Στο τέλος της ενδιαφέρουσας αλλά και επίκαιρης αυτής ομιλίας που κατέπληξε αλλά και προβλημάτισε το ακροατήριο,ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, καθώς επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλίας Παπαγγελής, Ιερείς, ο Προέδρος της Χριστιανικής Ενώσεως Πύργου κ. Γεώργιος Χέλης και ευάριθμοι συμπολίτες μας.

Εγκάρδιο αγωνιστικό και πατριωτικό χαιρετισμό, απηύθυνε ο κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) Ηλείας, Καθηγητής Θεολόγος, Ιεροκήρυξ, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας-Ολυμπίας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Τον πεφωτισμένο και χαρισματικό ομιλητή παρουσίασε στο ακροατήριο η κ. Αριστέα Πίπα, Καθηγήτρια Θεολόγος και Ταμίας της (Π.Ε.Θ.) Ηλείας. Σύντομη δε αναδρομή στον ιερό θεσμό της Νηστείας, έκανε η κ. Μαρία Παπίδα Καθηγήτρια Θεολόγος και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της (Π.Ε.Θ.) Ηλείας.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.