Στο πλαίσιο του Κύκλου Μελέτης της Αγίας Γραφής, το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου 2020, η Ενορία Φοινικίου πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση, στον Ενοριακό Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με θέμα: ‘’Η θετικότητα υπάρχει μέσα μας, απλά χρειάζεται υπενθύμιση’’. Ομιλήτρια ήταν η κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στη θετική ψυχολογία κα Άννα Μερτζάνη.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο εφημέριος Φοινικίου π. Παναγιώτης Λεοντακιανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην ομιλήτρια εξέφρασε την περηφάνια του επειδή γαλουχήθηκε στα νάματα της πίστεώς μας, στο Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας.

Η κ. Άννα Μερτζάνη, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση, ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι η ομιλία της είναι διανθισμένη με σκέψεις που πηγάζουν μέσα από τα βιώματά της στην Ενορία Φοινικίου. Ακολούθησε η διαδραστική ομιλία, με τη συμμετοχή των παρευρισκομένων, που οδήγησε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο με τη θετικότητα να υπάρχει μέσα του και ότι με την καλλιέργεια των αρετών του ο άνθρωπος οδηγείται από το ‘’κατ” εικόνα’’ στο ‘’καθ” ομοίωσιν’’.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.