Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μακαριστό Πρωτ. π. Άγγελή Αγγελή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, των Ιερέων, των Αρχών του τόπου, των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των μελών του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου, των εθελοντών της Ενορίας, της οικογενείας του αειμνήστου Ιερέως, αλλά και πλήθους Ενοριτών, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας, η οποία κοσμεί εκ δεξιών την θύρα του Ναού, στον μακαριστό Γέροντα π. Αγγελή Αγγελή τον και κτήτορα του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, τον πολλά κοπιάσαντα και επί πολλές δεκατετίες διακονήσαντα με σεμνότητα, ζήλο και ανιδιοτελή αγάπη το ευλογημένο ποίμνιο της Ενορίας, επί τη συμπληρώσει έξι μηνών από την προς Κύριον εκδημίαν του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών πριν την αποκάλυψη της τιμητικής πλάκας μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή λιτή και σεμνή εκδήλωση τιμής στον μακαριστό π. Αγγελή Αγγελή περιποιεί τιμή στους Ιερείς, στους ενορίτες και εν γένει στους Αμπλιανίτες, που εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας για έναν εργάτη του Ευαγγελίου σεμνό και ταπεινό.

Η παρακαταθήκη του π. Αγγελή για τους σημερινούς διαδόχους του αλλά και για όλους μας, είναι η φανέρωση της δύναμης του ενός και της δύναμης των πολλών. Του ενός που μπορεί να εμπνέει τους πολλούς.

Ένας τέτοιος ηγέτης υπήρξε και ο π. Αγγελής, ο οποίος καθοδήγησε και ενέπνευσε τους πολλούς του λαού της Ενορίας αυτής, ώστε σήμερα να έχουμε αυτό το στολίδι, το Ναό της Αγίας Παρασκευής για να μας στηρίζει και να μας παρηγορεί στη ζωή μας».

Λόγο τιμής, σεβασμο, μνήμηςκαι αγάπης προς τον μακαριστό Γέροντα π. Αγγελή εξεφώνησε και ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ευχαρίστησε τους ευσεβείς ενορίτες για την πρωτοβουλία τους αυτή, η οποία και ήλθε ως αρωγός στην συνείδηση τόσο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, όσο και των πιστών ενοριτών της πολυπληθούς Ενορίας της Ν. Άμπλιανης, οι οποίοι και πολύ εσέβοντο και αγαπούσαν τον π. Αγγελή.

Ο π. Αθανάσιος μεταξύ άλλων ετόνισε:

«Ο αείμνηστος π. Αγγελής, υπήρξε κληρικός ο οποίος τίμησε στο μέγιστο το μέγιστο αξίωμα της ιερωσύνης, όπου κι αν διηκόνησε, από την πρώτη ημέρα της ιερατικής του ζωής μέχρι και την τελευταία του πνοή αφιερωμένος στο τίμιο ράσο. Εύκολα μπορούσες να τον πλησιάσεις, ήταν πάντοτε ευχάριστη παρέα και με ποιμαντική διάκριση φύτευε με απλό αλλά παραγωγικότατο τρόπο τον σπόρο της πίστεως στα πνευματικά του τέκνα.

Διέθετε ευθύτητα, συμβούλευε τους νεότερους ιερείς με διάκριση και αγαπούσε για την Ελληνορθόδοξη παράδοση. Χαρακτηριζόταν για την ευσέβεια, το ήθος, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη αλλά κύριο χάρισμα του ήταν το ότι μπόρεσε να εμπνεύσει και να ξεσηκώσει θα μου επιτρέψετε να πω, τόσες ψυχές, ώστε όλοι μαζί να ανυψώσουν ένα πνευματικό κάστρο.

Η σημερινή σας παρουσία Σεβασμιώτατε επισφραγίζει τα παραπάνω ταπεινά μου λόγια τιμώντας έναν εργάτη του Ευαγγελίου, αλλά και τους ενορίτες μας που με προτροπή τους χαράχτηκε αυτή η πλάκα προς τιμήν του π. Αγγέλου. Εκ μέρους της Ενορίας και της οικογενείας δεχτείτε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Στην τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό π. Άγγελή Αγγελή παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλεως, καθώς και ο γνωστός εκδότης κ. Δημήτριος Ρίζος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.