Το απόγευμα της 27ης Αυγούστου, στον αύλιο χώρο του Ελληνικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, το χαρακτηρισμένο ως μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η αρμόδια επιτροπή που συνέστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν η αναφορά στη μελέτη των τεχνικών και αρχιτεκτονικών δυνατοτήτων αναστήλωσης του συγκεκριμένου κτιρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα με τη μουσική συνοδεία της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικας, η οποία ταξίδεψε ως την Κωνσταντινούπολη αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Αhmed Misbah Demircan, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο κ. Γιάννης Ραπτάκης, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ο Δήμαρχος της Πριγκήπου, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου της Πόλης, όπως ο τελευταίος δάσκαλος του ορφανοτροφείου κ. Γιάννης Καλαμάρης. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο εκλεκτός δημοσιογράφος κ. Hakan Çelik.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.