Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας, με τίτλο «Βία: Νιώσε! Μίλα! Δράσε!», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 και ώρες 10:00 π.μ. - 12:30 μεσημ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου, οι οποίοι/ες θα παρευρεθούν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου τους.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των μαθητών/τριών στα ζητήματα βίας και αποδοχής του άλλου και θα περιλαμβάνει:

• Σύντομες παρεμβάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες,

• Μουσικό δρώμενο,

• Βιντεοπροβολές από σχολεία,

• Διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A).

Πρόκειται για μία Εκδήλωση, η οποία έρχεται σε συνέχεια και πραγματοποιείται στο πλαίσιο άλλων γενικότερων δράσεων, που έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και κινούνται στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων, απέναντι σε κρίσιμα κοινωνικά φαινόμενα και τον γόνιμο συμ-προβληματισμό σε ευαίσθητα θέματα, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο, πάντα με στόχο να ακουστούν οι φωνές των παιδιών μας και να αναδειχθούν σύγχρονες, εφαρμόσιμες προτάσεις και υπαρξιακές λύσεις στα φλέγοντα αυτά ζητήματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.