Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η επετειακή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού, παρευρέθη πλήθος κόσμου, προκειμένου να αποδώσουν διά της συμμετοχής τους στην διοργάνωση φόρο τιμής στους Μικρασιάτες πρόσφυγες αδερφούς μας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Κεντικελένης και ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Κεντρικός ομιλητής της επετειακής εκδήλωσης ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμονας και ιστορικός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Η πνευματική παρακαταθήκη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης”, ενώ τη διοργάνωση πλαισίωσε επάξια το Βυζαντινό Οργανικό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Αλίμου με τραγούδια και μελωδίες από την πατρίδα της Μικράς Ασίας.

Τέλος, θερμό χαιρετισμό εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκλίβας, εκφράζοντας και συγχαρητήριες ευχές για το συνολικό ποιοτικό αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.