Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Οκτωβρλιου 2021 στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, στην Οδό Σούτσου, η εκδήλωση προς τιμήν των τριάντα ετών Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ,με την συνεργασία των Συνδέσμων/Συλλόγων , της Εστίας Θεολόγων Χάλκης,Μεγαλοσχολιτών,Ζαππίδων ,Ζωγραφειωτών,Ιωακειμιάδων, και Κεντρικιάδων.

Ο Σεβ.Μητρ. Ανδριανουπόλεως κ.Αμφιλόχιος,ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. ανέγνωσε τον Πατριαρχικό Χαιρετισμό. Κατόπιν τον λόγο έλαβαν,ο κ. Ν.Κόλμαν ως ο συντονιστής της οργάνωσης της εκδήλωσης. Στην συνέχεια ομίλησε ο Πρόεδρος της ΟΙ. ΟΜ.ΚΩ,ως οικοδεσπότης,ο κ.Ν.Ουζούνογλου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης η κ. Σοφία Κωστίδου, αδελφή του Μ.Κωστίδη, δημοσιογράφου,με καταγωγή την Χάλκη.
Παρουσιάστηκε η βιντεοσκοπημένη ομιλία του ομογάλακτου κ.Κωνσταντίνου Δεληκωνσταντή, με θέμα: Το Όραμα του Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την Παιδεία.

Στην συνέχεια ομίλησε ο Πρόεδρος της Εστίας μας, κ.Νικ.Ξεξάκης με θέμα: Ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ,και η Χαλκίτιδα Θεολογική Σχολή .
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ.Σταυρος Γιωλτζόγλου, τέως σύμβουλος Παιδείας του Ελλ.Προξενείου Κων/λέω με θέμα: Ο Οικ.Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Ομογενειακή Παιδεία κατά την δεκαετία 2010-2020.
Στο τέλος οφφικιάλοι Κων/τες ψάλτες , έψαλλαν Βυζαντινούς Ύμνους,όπως και τον Πολυχρονισμό του Οικ. Πατριάρχου μας,με τον οποίο έληξε η εκδήλωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.