Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνικη επανάσταση η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής οργάνωσε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον τέως Υπουργό Εξωτερικών και Πρόεδρο του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Τίτλος της κεντρικής ομιλίας ήταν τα εθνικά και οικουμενικά ιδεώδη μέσα από την προσωπική συλλογή του Γλαύκου Κληρίδη, η οποία φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό Λευκωσίας.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με αφιέρωμα μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Ακολούθησε, σύντομο καλωσόρισμα από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και στη συνέχεια τραγούδια από την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές».

Ακολούθως, ανεγνώσθη υπό του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως Ταμασού, Πατρός Ραφαήλ Μισιαούλη, το βιογραφικό του κεντρικού ομιλητή κ. Ιωάννη Κασουλίδη.

Ακολούθησε η ομιλία, στην οποία ο τέως Υπουργός ξεκίνησε ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη, η οποία δημιούργησε μουσείο αφιερωμένο στο Γλαύκο Κληρίδη. Με ευσύνοπτο και κατανοητό τρόπο και αναλύοντας τα αντικείμενα του Μουσείου ανέδειξε μέσα από αυτά το εθνικό φρόνημα και τα πανανθρώπινα οικουμενικά ιδεώδη του Γλαυκου Κληρίδη, παραλληλίζοντας τα με αυτά των αγωνιστών του 1821 και ιδιαίτερα τον βίο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Δημήτρης Δημητρίου και Νίκος Τορναρίτης , ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Αστυνόμος Χριστόδουλος Πηλακούτας, ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γλαύκου Κληρίδη, κ. Μιχάλης Σοφοκλέους, Κοινοτάρχες, Θρονικοί επίτροποι, ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, και άλλα σύνολα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.