Το απόγευμα της Κυριακής, 29 Μαΐου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης, έλαβε χώρα η πρώτη θεματική εσπερίδα του κύκλου εκδηλώσεων-ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, με γενικό τίτλο « Ἀναγινώσκοντας τὴν Ἱστορίαν μετὰ τῶν Ἐθνοϊερομαρτύρων. 100 χρόνια ἀπὸ τὴν Μικρασιατικὴ Καταστροφή».

Η εσπερίδα ξεκίνησε προσευχητικά, με την υποδοχή τοῦ Σταυροῦ Ευλογίας που χρησιμοποιούσε και ο Άγιος Εθνοϊερομάρτυς, Χρυσόστομος, εκ του σκευοφυλακίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πρώτης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος˙ το σχετικό μήνυμα της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος.

Κύριος ομιλητής κατά την εσπερίδα της 29ης Μαΐου ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, με θέμα την παρουσία και δράση του αγίου εθνοϊερομάρτυρος, Χρυσοστόμου ως μητροπολίτου Δράμας, Ζιχνών και Φιλίππων και εξάρχου Νευροκοπίου από το 1902 έως και το 1910 και έπειτα Μητροπολίτου Σμύρνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.