Στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του Ιερού Ναου Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και την αμέριστη φροντίδα και επίβλεψη του Πανοσιολογιωτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, παρουσία δε του Δημάρχου Βύρωνος και λοιπών δημοτικών αρχόντων, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, η Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου της Ενορίας και συγκεκριμένα, του Τμήματος Χορωδίας και του Μουσικού Τμήματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη αλλά και σπουδαστες του Χορευτικού Τμήματος του Μουσικού Εργαστηρίου της Ενορίας Χοροδιδάσκαλος του οποίου είναι ο κ. Ιωάννης Γκούλτας.

Την Εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολ. π. Χριστόδουλος ενώ τα τραγούδια και τους χορούς παρουσίασε και σχολίασε ο κ. Αντώνης Κακολύρης, Ιεροψάλτης και Συνεργάτης της Ενορίας.

Έλαβαν επίσης μέρος οι Μουσικοί – Συνεργάτες του Μουσικού Εργαστηρίου:

Τραγούδι : Χρήστος Σπατιώτης, Ζωή Μήλιου και Λαμπρινή Τασούλα

Κλαρίνο: Τιμολέων Ντέμος

Βιολί: Κωνσταντίνος Γεωργούλης

Λαούτο: Ελευθέριος Φραγκιουδάκης

Λύρα Πόντου: Κωνσταντίνος Φωτιάδης

Κρουστά: Μαρία Νούσια

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν τα πρόσωπα των Μαρτύρων της Μικρασιατικής Τραγωδίας αλλά και να υποδείξουμε στις νέες γενιές τις τραγικές συνέπειες ενός πολέμου αλλά και την αξία της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.