Κρήτη-Εορτή Αγίων Δέκα Μαρτύρων

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η μνήμη των Αγίων Δέκα, στον τόπο του μαρτυρίου τους, στο ομώνυμο χωριό και έδρα του Δήμου Γόρτυνας.

Εκατοντάδες πιστοί απ΄ όλο το νησί βρέθηκαν σήμερα στους Αγίους Δέκα, για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τους Αγίους που με τη θυσία τους στερέωσαν την Ορθοδοξία στο νησί μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερούργησαν οι Μητροπολίτες Πέτρας και κ.κ. Γεράσιμος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος και βέβαια ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος και πολλοί ιερείς της περιοχής.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δεν έγινε η λιτανεία της εικόνας ως τον Ιερό ναό της Λίμνης, που είναι ο τόπος του μαρτυρίου των Αγίων λόγω καιρού, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς…

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Γόρτυνας κ. Στέλιος Πομποδάκης, ο Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτική Βιβλιοθήκης κ. Δημήτριος Σάββας κ.α.

Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων Εκατοντάδες πιστοί σήμερα στην Εορτή των Αγίων Δέκα Μαρτύρων

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.