Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στους δρόμους πολλών πόλεων της Αιθιοπίας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις τις οποίες υφίστανται που αγγίζουν τα όρια πογκρόμ.

Από τον περασμένο Ιούλιο στην χώρα, περισσότεροι από 100 Χριστιανοί έχουν βρει τραγικό θάνατο για την πίστη τους, ενώ 30 εκκλησίες έχουν καταστραφεί.

Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας συναντήθηκαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν πώς οι Χριστιανοί θα μπορούσαν να προστατευθούν καλύτερα από την αύξηση της εθνοτικής και πολιτικής βίας.

Οι πορείες απαγορεύτηκαν στην Αντίς Αμπέμπα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, και στην περιφέρεια Ορόμια.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στην κυβέρνηση δεν μεταδίδουν τις διαμαρτυρίες αυτές. orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Είστε και πολλοί και σκορπιοι. Αλλά δεν σας μαντρωσαν ακόμα. Θα έγινε πλημμέλημα φαίνεται...

2

Εδώ είναι ο θρησκευτικός χάρτης της Αφρικής https://pt.m.wikipedia.org/wiki/Ficheiro:Religion_distribution_Africa_crop.png .Εκεί πέρα αντπύσονται ταχύτατα οι πεντηκοστιανοί(όπως και στην Λατινική Αμερική,Καραιβική,κάποια μέρη της Ασίας κτλ).Οι μουσουλμάνοι κυριαχούν στην Βόρεια Αραβική Αφρική ενώ οι χριστιανοί είναι πλειοψηφία στην κεντρική και νότια Αφρική.