του Μάνου Χατζηγιάννη

«Η ενασχόληση με τα άλλα θρησκεύματα δε λιγόστεψε την Πίστη μου».

Με τα λόγια αυτά, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.Αναστάσιος που ήταν ο βασικός ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψε ο ίδιος και έχει τίτλο «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ: Ειρήνη, Φύση, Φτώχεια, Τρομοκρατία, Αξίες», προσέθεσε μια υπέροχη πινελιά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση.

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Στοάς του Βιβλίου» εκατοντάδες κόσμου προσήλθαν και θέλησαν να ακούσουν τον εμπνευσμένο λόγο του Μακαριωτάτου, να τον χαιρετήσουν και να λάβουν την ευλογία του.

Πολλοί ήταν και οι επίσημοι, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, οι πρώην Υπουργοί κ.κ.Χατζηδάκης, Σούρλας και Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, Ιεράρχες, ακαδημαϊκοί και άλλοι.

Η εποχή μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, αφού στις ημέρες μας θρησκευόμενοι λαοί απειλούνται ακόμη και με γενοκτονία. Στον πρόλογο του επίκαιρο βιβλίου του Αρχιεπισκόπου διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Ευλογημένοι όσοι δουλεύουν για την ειρήνη στον τόπο τους και όπου απειλείται».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ.Αναστάσιος εξέφρασε κάποιες από τις σκέψεις του γύρω από την πίστη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν λέμε θρησκειολογική θεώρηση δεν είναι για να συγκρουστούμε αλλά για να δούμε πώς σκέφτονται οι άλλοι. Η θρησκεία είναι σαν το νερό που το βρίσκεις παντού ζωντανό με διάφορες μορφές είτε ως πάγο, είτε ως υδρατμοί. Εχω βαθιά βεβαιότητα πως είναι δώρο που ζούμε την Πίστη μας. Τους υπόλοιπους που δεν έχουν γνωρίσει την Πίστη μας τους βλέπω ως αδικημένους. Οποιος χρησιμοποιεί τη θρησκεία για πόλεμο βιάζει τη θρησκεία. Πρέπει να πολεμήσουμε τον εγωκεντρισμό μας».

Ο Μακαριώτατος σχολιάζοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε με νόημα: «Πρέπει να βρούμε την Πίστη μας».

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι πρώην Υπουργοί Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Διευθυντής του Περιοδικού «Σύναξη» Θανάσης Παπαθανασίου.

Ο πρώτος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα συγκλονιστικό και προφητικό βιβλίο. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η θεωρία του Οσάμα Μπιν Λάντεν μοιάζει με αυτή του πάπα Ουρβάνου το 1095».

Ο κ.Παπαδόπουλος από τη μεριά του, είπε: «Ο Μακαριώτατος τονίζει την αυτοκριτική που πρέπει να κάνει κάθε θρησκευόμενος. Δυστυχώς, θεσπίσαμε κανόνες που δεν τηρήσαμε».

1801alb (1).jpg

1801alb (2).jpg

1801alb (3).jpg

1801alb (4).jpg

1801alb (5).jpg

1801alb (6).jpg

1801alb (7).jpg

1801alb (8).jpg

1801alb (9).jpg

1801alb (10).jpg

1801alb (11).jpg

1801alb (12).jpg

1801alb (13).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.