Τρεις μήνες αφότου έκλεισαν λόγω της πανδημίας, η Αίγυπτος άνοιξε και πάλι τα αεροδρόμιά της για τις διεθνείς πτήσεις καθώς και τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατά της, συμπεριλαμβανομένων και των Πυραμίδων της Γκίζας.

Η χώρα έκλεισε τα αεροδρόμια και τους αρχαιολογικούς χώρους στα μέσα Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να ελέγξει την εξάπλωση της Covid-19. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει τελείως η τουριστική βιομηχανία που σύμφωνα με την κυβέρνηση ισοδυναμεί με το 5% της οικονομικής παραγωγής. Οι αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό ανέρχονται στο 15%, αν συμπεριληφθούν οι θέσεις εργασίας και οι επενδύσεις που συνδέονται άμεσα με τον τομέα.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του ανοίγματος, υπήρχαν ελάχιστοι επισκέπτες στην Γκίζα. «Είναι ωραίο μέρος, εδώ βλέπουμε τα σύμβολα της Αιγύπτου και για αυτό ήρθαμε», είπε ένας τουρίστας, ο Ραβαλοναντρασάνα Μορίς, στο πρακτορείο Reuters.

Μια ξεναγός, η Φάτμα Μπαγιούμι, είπε ότι ο χώρος είναι «ασφαλής» γιατί λαμβάνονται πολλά προστατευτικά μέτρα από τις αρχές: «Απολυμαίνουν τα πάντα, τους επισκέπτες, τα σακίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεκαέξι πτήσεις αναχώρησαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Το πρωί, δύο τερματικοί σταθμοί ήταν άδειοι αλλά στην οθόνη αναγράφονταν τέσσερις προγραμματισμένες πτήσεις που αναμένονταν από την Τουλούζη, το Κουβέιτ, την Τύνιδα και το Αμάν. Ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ Ανάνι είπε ότι δύο πτήσεις τσάρτερ έφτασαν το πρωί σε αεροδρόμια του Νότιου Σινά και της Ερυθράς Θάλασσας, μεταφέροντας τουρίστες από την Ουκρανία. Οι επαρχίες αυτές, μαζί με τη Μάρσα Ματρούχ στη Μεσόγειο, ξανάνοιξαν γιατί μέχρι στιγμής εκεί έχουν καταγραφεί τα λιγότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην Αίγυπτο έχουν καταγραφεί 68.311 κρούσματα και 2.953 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.