Εγκύκλιο για την Κυριακή της Εθνικής Αδελφότητας των Πρεσβυτέρων, η οποία τιμάται στις 5 Ιουνίου για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. “Έχουμε επιλέξει αυτή την εορτή γιατί αντανακλά το ρόλο και την προσφορά της κάθε μιας πρεσβυτέρας στη διακονία της εκκλησίας”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

“Ας δείξουμε λοιπόν την αγάπη μας και το σεβασμό για τις Πρεσβυτέρες της εκκλησίας μας, διότι κάνουν πολλές θυσίες, ώστε οι σύζυγοί τους να μπορούν να διακονούν απερίσπαστα τις ενορίες μας, και βέβαια οι πρεσβυτέρες αποτελούν μοναδικά παραδείγματα προσφοράς και διακονίας. Πράγματι, αξίζουν την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας, ειδικά αυτή την ημέρα που η αγία μας εκκλησία αφιερώνει στην Εθνική Αδελφότητα των Πρεσβυτερών”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω η εγκύκλιος:

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ αναστάντι,

«Ούτοι πάντες ήσαν προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει συν γυναιξί και Μαρία τη μητρί του ‘Ιησού και συν τοις αδελφοίς αυτού». (Πράξεις 1:14)

Αφιερώνουμε τη σημερινή Κυριακή στην Εθνική Αδελφότητα των Πρεσβυτερών, για δεύτερη συνεχή χρονιά ως την κοντινότερη Κυριακή στις 4 Ιουνίου, εορτή των αγίων αδελφών του Λαζάρου, Μάρθας και Μαρίας. Έχουμε επιλέξει αυτή την εορτή γιατί αντανακλά το ρόλο και την προσφορά της κάθε μιάς πρεσβυτέρας στη διακονία της εκκλησίας.

Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά της εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής επαινούμε το ρόλο και τη συνεισφορά των Πρεσβυτερών ως αναντικατάστατα μέλη της εκκλησίας μας από την ίδρυσή της. Οι πρεσβυτέρες προσφέρουν εδώ και εκατό χρόνια στη διδασκαλία των ελληνικών, στα κατηχητικά, στην οργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων στις κοινότητές μας και βέβαια οφείλουμε να μνημονεύσουμε την ανεκτίμητη προσφορά τους στην υποστήριξη των κληρικών της εκκλησίας μας.

Η περικοπή που διαβάσαμε από τις πράξεις των Αποστόλων σκιαγραφεί τη σημαντική συμβολή των γυναικών στην πρώτη εκκλησία. Επιπλέον, αυτή η Κυριακή των Πατέρων της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, η οποία βρίσκεται μεταξύ της εορτής της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής, είναι αφιερωμένη σε όλους τους αγίους Πατέρες και τις Μητέρες της Εκκλησίας και μας δίνει ακόμη μία αφορμή για να τιμήσουμε τις Πρεσβυτέρες απανταχού στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Ας δείξουμε λοιπόν την αγάπη μας και το σεβασμό για τις Πρεσβυτέρες της εκκλησίας μας, διότι κάνουν πολλές θυσίες, ώστε οι σύζυγοί τους να μπορούν να διακονούν απερίσπαστα τις ενορίες μας, και βέβαια οι πρεσβυτέρες αποτελούν μοναδικά παραδείγματα προσφοράς και διακονίας. Πράγματι, αξίζουν την εκτίμησή μας και την ευγνωμοσύνη μας, ειδικά αυτή την ημέρα που η αγία μας εκκλησία αφιερώνει στην Εθνική Αδελφότητα των Πρεσβυτερών.

Με πατρικές ευχές και αγάπη εν Χριστώ,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.