Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Βωσάκου μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

Η προγραμματική σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού 57.793,32 ευρώ θα συναφθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ναού προκειμένου να σταματήσει η φθορά, να επανορθωθούν οι ζημιές του και να επιτευχθεί η αισθητική και μορφολογική αποκατάστασή του.

Το έργο περιλαμβάνει:

Εξυγίανση θόλου – αντικατάσταση επικεράμωσης στέγης
Αντικατάσταση λίθινης οριζόντιας υδρορροής
Αντικατάσταση εξωτερικών – εσωτερικών επιχρισμάτων
Συντήρηση – καθαρισμός πλακών δαπέδου
Συντήρηση – βερνικοχρωματισμός κουφωμάτων και σιδεριών

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνάψει με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου προγραμματική σύμβαση για να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις αποκατάστασης στην Ιερά Μονή Βωσάκου. Οι εργασίες, που αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο νέο έτος θα αντιμετωπίσουν τις φθορές του ναού και θα αναβαθμίσουν την αισθητική του.

Η εργολαβία υλοποιείται στο πλαίσιο προστασίας και ανάδειξης μνημείων του τόπου μας με ιδιαίτερη ιστορική και πνευματική σημασία και αξία, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνονται έρμαια στη φθορά του χρόνου».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.