Εγκλωβισμένος στην Τουρκία εδώ και δύο μήνες βρίσκεται ο 5χρονος Στυλιανός που σύμφωνα με απόφαση της δικαιοσύνης απήχθη από την μητέρα του και έφυγε από την Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή η μητέρα του βρίσκεται φυλακισμένη στην Τουρκία και ο μικρός Στυλιανός δεν μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο δικηγόρος του πατέρα του Στυλιανού, Αυγουστίνος Σωφρονίου είπε πως η Τουρκία δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είχαμε κάνει προσπάθειες μέσω της Ελλάδας, ο ανήλικος να μεταφερθεί εκεί με την προϋπόθεση ο πατέρας του να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να το παραλάβει. Αυτό δεν έγινε εφικτό και έχει διορίσει εκεί δικηγόρο που θα αναλάβει την διαδικασία», εξήγησε.

Ο κος Σωφρονίου απηύθυνε έκκληση για βοήθεια ώστε να γίνει η μεταφορά του παιδιού από κάποια άλλη χώρα.

«Αυτό που αποδέχτηκε η Τουρκία, είναι να μπει η Interpol στην χώρα για να παραλάβει το παιδί. Η προτεραιότητα μας είναι το παιδί. Ο πατέρας έχει να δει το παιδί του ένα χρόνο. Η μητέρα δεν έφυγε απλά προς την Τουρκία μέσω κατεχόμενων αλλά δεν τον άφηνε να δει το παιδί του» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος η μητέρα του μικρού Στυλιανού φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις σε διαμέρισμα για το αδίκημα της παράνομης χρήσης ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.