Τον αγιασμό εγκαινίων του νέου βρεφικού σταθμού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς "Το Κουκουβαγάκι'", επί της οδού Διονυσίου 4, στην πόλη του Κιλκίς τέλεσε σήμερα το πρωί, Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημητρίου Κυριακίδη και της Προέδρου της ΚΔΕΚ κας Χρυσής Σοφού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η νέα παιδική στέγη να αποτελέσει πηγή ευλογίας και χαράς για τους φιλοξενουμένους του και συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και την ΚΔΕΚ για την πρωτοβουλία λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης προσχολικής δομής.

“Το “Κουκουβαγάκι'” είναι η ζεστή φωλιά των παιδιών μας, που θα τα φιλοξενήσει και θα προσφέρει σ’ αυτά τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειάζονται στα πρώτα τρυφερά βήματα της ζωής τους. Κρατήσαμε στο ακέραιο τον λόγο μας και δημιουργήσαμε τάχιστα έναν δεύτερο βρεφικό σταθμό με μηδενική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσχολικής φροντίδας και φύλαξης είναι δωρεάν διευκολύνοντας ταυτόχρονα την καθημερινότητα των νέων ζευγαριών που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κιλκίς.

Η νέα προσχολική μονάδα, σε πλήρη ανάπτυξη, μπορεί να φιλοξενήσει 27 βρέφη, ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για το παιδικό παιχνίδι, την απασχόληση και την κατάκλιση των παιδιών και πρόσθετους άνετους χώρους για το εργαζόμενο προσωπικό της δομής. Τον δεύτερο βρεφικό σταθμό στελεχώνουν τέσσερις βρεφονηπιοκόμοι, δύο βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι και μία καθαρίστρια.

Ο νέος δημοτικός βρεφικός σταθμός θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Πλάι στις εγκαταστάσεις του έχει μια συμπαθητική αυλή με ξύλινη περίφραξη, που τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες θα είναι πραγματικός παράδεισος για τα παιδιά.

Η εγκαινιασθείσα προσχολική δομή υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 75.000ευρώ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) ύστερα από αίτημα της ΚΔΕΚ, ενώ ο Δήμος Κιλκίς διέθεσε συμπληρωματική πίστωση 43.000ευρώ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν στην Ακολουθία του Αγιασμού ο Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς που ανήκει ο συγκεκριμένος βρεφικός σταθμός και ο Αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης.

Τη χαρά των παιδιών και των γονέων, μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων, μοιράστηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, Βλάσιος Κουρτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρίλαος Ξενιτίδης, Παύλος Τονικίδης, Αναστάσιος Καζαντζίδης, Χρήστος Σαρβανίδης Κώστας Παπακώστας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ΚΔΕΚ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.