Πειραιάς: Μια νέα εποχή στην φροντίδα της ψυχικής υγείας όλων των πολιτών σηματοδοτούν τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στον Πειραιά.

Τα εγκαίνια τέλεσε χθες η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Σταύρου Βοϊδονικόλα, του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του Αντιδημάρχου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη, των εργαζομένων και πλήθους κόσμου.

Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων περιλαμβάνεται στις Δομές οι οποίες υλοποιούνται από το Υπουργείο Υγείας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0 σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΠΣΑΕΕ).

Στη νέα Δομή, οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ευεξίας, την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης και του εργασιακού στρες, την ανάπτυξη επαγγελματικής προσαρμοστικότητας και ανθεκτικότητας, την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την καταπολέμηση της εργασιακής ανασφάλειας, την επανένταξη στην εργασία, την επαγγελματική ανάπτυξη και συμβουλευτική για αλλαγές σταδιοδρομίας, την επαγγελματική ένταξη ατόμων με αναπηρία ή ευάλωτων ομάδων και την αντιμετώπιση του εργασιακού εκφοβισμού, του mobbing και της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία.

Επιπλέον, η Δομή θα παρέχει εξειδικευμένες δράσεις υποστήριξης των ναυτικών μέσω διαδικτύου. Παράλληλα το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα πραγματοποιεί και δράσεις στους χώρους εργασίας των εργαζομένων.

Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στο Πειραιά στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα η οποία αποτελείται από δύο Ψυχολόγους, δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς, δύο Συμβούλους Απασχόλησης, έναν Ψυχίατρο και έναν Επισκέπτη Υγείας και θα λειτουργεί δωρεάν για τους πολίτες κατόπιν ραντεβού τηλεφωνικά ή μέσω email.

Κατά την τέλεση των εγκαινίων η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επεσήμανε: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να εγκαινιάσουμε το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων, προκειμένου να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τις ψυχοπιεστικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και της προκληθείσας οικονομικής κρίσης. Το Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στον Πειραιά θα προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης ομαδικές και ατομικές, δωρεάν για τους συμπολίτες μας. Είναι η πρώτη Δομή που υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης κι ακολούθως θα περάσει στον Τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Εντάσσεται σε διακριτό άξονα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία που έχουμε εκπονήσει στο υπουργείο Υγείας με ορίζοντα δεκαετίας και έχει εγκριθεί από την Βουλή».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.