Τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου στην πολη Torrevieja (επαρχία Αλικάντε της Ισπανίας) τέλεσε στις 25 Μαρτίου 2018 ο οικείος ποιμενάρχης της επαρχίας Χερσώνος Επίσκοπος κ. Νέστωρ.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκαν τίμια λείψανα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Μετά τη λιτάνευση ο Επίσκοπος Νέστωρ, αφού άλειψε με το Άγιο Μύρο τα τίμια λείψανα, τα τοποθέτησε μαζί με το πιστοποιητικό εγκαινίων σε μία λάρνακα εντός της Αγίας Τραπέζης, και τα σφράγισε με τη μαστίχα.

Αυτή η τοποθέτηση του τεμαχίου τιμίων λειψάνων στη βάση της Αγίας Τραπέζης σημαίνει ότι η Οικουμενική Εκκλησία την περίοδο των διωγμών στερεώθηκε επί των οστέων των μαρτύρων.

Στον εγκαινιασθέντα Ι. Ναό ο Ιεράρχης τέλεσε Θεία Λειτουργία, συλλειτουργησάσης πλειάδος κληρικών και παρουσίᾳ περίπου 400 πιστών και προσκεκλημένων από διάφορες ενορίες της Ισπανίας.

Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο Επίσκοπος Χερσώνος κ. Νέστωρ απηύθυνε το λόγο του προς το εκκλησίασμα, του ευχήθηκε για τα εγκαίνια του νέου Ναού και απένειμε πιττάκια σε κτήτορες και μέλη της ενορίας, τα οποία δραστηριοποιήθηκαν για τον καλλωπισμό του νέου Ι. Ναού.

Ο χώρος, όπου στεγάσθηκε ο Ι. Ναός, αγοράσθηκε το φθινόπωρο 2017 και διαμορφώθηκε σύμφωνα με τους κανόνες που επιτάσσουν το εσωτερικό διάκοσμο ενός Ορθοδόξου Ι. Ναού. Μαζί με το χώρο προς στέγαση του Ναού η κοινότητα αγόρασε οικόπεδο 1.2 στρέμματα δίπλα στο γραφικό μέρος αναψυχής «Το πάρκο της Ευρώπης» σε απόσταση 400 μέτρων από την παραλία της Μεσογείου.

Η αγορά του νέου χώρου προς στέγαση του Ι. Ναού οφείλεται στις δραστήριες ενέργειες τόσο του ιερού κλήρου όσο και των ενοριτών, οι οποίοι κατάφεραν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν πόσο, το οποίο ήταν απαραίτητο για την περαιτέρω χορήγηση του έργου.

Εγκαίνια του Νέου Ι. Ναού της Ρωσικής Εκκλησίας στην πόλη Torrevieja Ισπανίας

Εγκαίνια του Νέου Ι. Ναού της Ρωσικής Εκκλησίας στην πόλη Torrevieja Ισπανίας

Εγκαίνια του Νέου Ι. Ναού της Ρωσικής Εκκλησίας στην πόλη Torrevieja Ισπανίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.