Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβος τέλεσε, στις 18 Φεβρουαρίου, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων στο Μπιαλίστοκ Πολωνίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης.

Στο τέλος της τελετής, ο Αρχιεπίσκοπος Jakub ευχαρίστησε τον ιερέα της ενορίας π. πρωτ. Piotr Pietkiewicz για την ανάληψη πρωτοβουλίας και την πραγματοποίηση μιας γενικής ανακαίνισης του ναού.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε επίσης τους εφημερίους της ενορίας, και όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη ανακαίνιση. Όπως σημείωσε, οι ναοί απαιτούν συνεχή ανακαίνιση, στο πέρασμα του χρόνου. Οι ναοί είναι πολύ σημαντικοί διότι σε αυτούς συγκεντρωνόμαστε για να προσευχηθούμε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό καθήκον μας στη ζωή.

Η εκκλησία των Αγίων Πάντων, που βρίσκεται στο οικιστικό συγκρότημα Wygoda στο Μπιαλίστοκ, καθαγιάστηκε πριν από 130 χρόνια το 1894. Μέχρι το 1982, η εκκλησία λειτουργούσε μόνο ως νεκροταφείο. Εκείνο το έτος, με διάταγμα του τότε Αρχιεπισκόπου κυρού Σάββα, ιδρύθηκε μια νέα ενορία στο Μπιάλιστοκ και ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων έγινε ενοριακός. Η τελευταία γενική ανακαίνιση του ναού πραγματοποιήθηκε το 2023. Αντικαταστάθηκε το δάπεδο, η θέρμανση, και για πρώτη φορά αγιογραφήθηκε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.