Ταπεινά και σεμνά τελέσθηκαν τα εγκαίνια του «Πάρκου Χριστίνας», το οποίο είναι μία ακόμη ευγενική και Θεάρεστη δωρεά των μεγάλων ευεργετών Θεωδόρου-Κυριακής και Χριστίνας Παναγούλια εκ Βαλτεσινίκου Γορτυνίας, εις το ευαγές ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, Άσυλο Αναπήρων-Γηροκομείον «Παναγία η Καθολική» στη Γαστούνη.

Η ωραία και συγκινητική αυτή τελετή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2018, με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανόν, πλαισιουμένου από χορεία Ιερέων.

Μετά τον αγιασμό κατά την σύντομη αλλά μεστή νοημάτων προσλαλιά του, αναφέρθηκε στο χρονικό της ανεργέσεως του ιδρύματος αυτού, που αποτελεί ομολογουμένως το στολίδι της Γαστούνης και όχι μόνον, το οποίο θεμελίωσε βέβαια ο μακαριστός Μητροπολίτης Ηλείας κυρός Αθανάσιος ο Ηλείος, αλλά το αποπεράτωσε και το εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ό,τι πρωτίστως το καθίδρυμα αυτό είναι προσωπικό δώρο της Παναγίας μας, αφού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καθολικής, προσέφερε την έκταση των 15 στρεμμάτων, δίπλα από τον ιστορικό Ιερό Ναό της, ενώ αναφέρθηκε επίσης στους πολλούς και μεγάλους ευεργέτες, καταλήγοντας και εκφράζοντας την ευαρέσκεια την ιδική του, αλλά και της τοπικής Εκκλησίας μας, στην οικογένεια του κ. Θεοδώρου και Κυριακής Παναγούλια, καθώς επίσης και της μοναχοκόρης τους Χριστίνας, της οποίας έλαβε το όνομα το νέο θαυμάσιο πάρκο του ιδρύματος, το οποίο πλέον αποτελεί μία όαση και χώρο αναψυχής για τους εκεί εφησυχάζοντες γέροντες και γερόντισσες.

Η άοκνη και χαρισματική Διευθύντρια του ιδρύματος κ. Ροδάμια Μπιλάλη- Καβουνίδου γόνος της Γαστούνης, Καθηγήτρια, η οποία αφιλοκερδώς επί μακρά σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες της, (παλαιότερα δε μαζί με τον μακαριστό σύζυγό της Ιωάννη Μπιλάλη Καθηγητή Θεολόγο), ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, καθώς επίσης τους μεγάλους ευεργέτες του ιδρύματος και ιδιαίτερα δε την οικογένεια του κ. Θεοδώρου Παναγούλια για τις πολλαπλές δωρεές τους (συγκεκριμένα δέκα μεγάλα έργα παραδόθηκαν σε χρήση και απόλαυση και τελευταία η δημιουργία του πάρκου), τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όπως κάθε φορά που η αγάπη του Θεού εκδηλώνεται πλούσια σ΄αυτό το ίδρυμα με κάποιο ξεχωριστό τρόπο, έτσι και σήμερα αυτή η Θεία αύρα του Θείου ελέους, κάνει την ημέρα λαμπρή και τις ψυχές όλων μας, να πλημμυρίζουν από ευγνωμοσύνη.

Ένα ακόμη μεγάλο έργο, προοριζόμενο όπως όλα για την ανακούφιση και καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν εδώ, το όμορφο «Πάρκο Χριστίνα», δωρεά της οικογενείας Παναγούλια, ανέβασε σε ακόμη ψηλότερη θέση το ίδρυμα και έδωσε την δυνατότητα σ΄ όσους ζουν εδώ να γεύονται το χάδι ενός επίγειου Παραδείσου!».

Εγκάρδιο χαιρετισμό αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του, εξέφρασε επίσης και ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξιος Καστρινός, ενώ παρέστη ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Μαρίνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού κ. Μαρία Μπίλλια, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βασιλείου, ο τέως Δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας και πλήθος κόσμου το οποίο απόλαυσε την πάντα ευγενική, άψογη και αβραμιαία φιλοξενία της Διευθύντριας και του εκλεκτού προσωπικού του ευαγούς ιδρύματος.
Εγκαίνια «Πάρκου Χριστίνας» στο Άσυλο Ανιάτων Γαστούνης από τον Ηλείας Γερμανό


Εγκαίνια «Πάρκου Χριστίνας» στο Άσυλο Ανιάτων Γαστούνης από τον Ηλείας Γερμανό

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.