Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 στον οικισμό Γιασίνια του δήμου Ράχοφ στην περιφέρεια της Υπερκαρπαθίας στην Ουκρανία τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του νέου ιερού ναού, ο οποίος ανεγέρθηκε σε τρεις μήνες για την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Τον αγιασμό του ναού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Χουστ και Βινογκράντοφ Μάρκος.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Μάρκο στον κατασκευασθέντα αντί του αρπαχθέντος από οπαδούς της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» ναού προσευχήθηκαν δεκατέσσερις κληρικοί, ενώ περίπου διακόσιοι πιστοί της κανονικής Εκκλησίας προσήλθαν στην πανηγυρική εκδήλωση.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ, πριν από ενάμιση χρόνο, εξαιτίας των αρπακτικών ενεργειών σχισματικών, η κοινότητα Αγίου Γεωργίου του οικισμού Γιασίνια/Κεβελιόφ έμεινε χωρίς ναό και άρχισε να εκκλησιάζεται σε ιδιωτική οικία. Τον Αύγουστο του 2019 οι πιστοί ζήτησαν βοήθεια για την κατασκευή ενός νέου ναού.

Εκτός της κοινότητας Αγίου Γεωργίου, χωρίς ναούς τον περασμένο Ιανουάριο-Φεβρουάριο έμειναν ακόμη δύο ενορίες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γιασίνια, στην εκκλησιαστική επαρχία Χουστ της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Και οι τρεις ναοί μετεγγράφησαν υπέρ της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας», ωστόσο εκ των πραγμάτων οι κοινότητες παρέμειναν στην κανονική Εκκλησία και συνεχίζουν τη λατρευτική τους ζωή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.