Με την Χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, την Κυριακή 16η Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος, ετέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου Μεσαριάς Σαντορίνης.

Το απόγευμα της 15ης Μαΐου έγινε η υποδοχή των μαρτυρικών ιερών λειψάνων των Αγίων Δημητρίου του Μυροβλήτου, Σεβαστιανού και Ιωάννου του εκ Κονίτσης τα οποία τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα και ακολούθησε ο Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το πρωΐ της Κυριακής των Μυροφόρων, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευπρέπεια.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο πλαισίωναν οι αιδεσιμολογιώτατοι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Σιγάλας (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως), ο οποίος εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα και π. Ευάγγελος Φουστέρης (Αρχιερατικός Επίτροπος Θήρας και Εφημέριος Μεσαριάς) ως και ο ιερολογιώτατος ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.

Ακολούθησε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασμένης Αγίας Τραπέζης ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Επιφανίου.

Τα ψαλτήρια κόσμησε χορωδία με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευτύχιο Μαρκοζάννε.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «Η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος, που σήμερα κατήλθε και αγίασε το ιερό θυσιαστήριο και ολόκληρο τον ναό, να αγιάζει τις ψυχές και τις ζωές των κτιτόρων και όλων των πιστών. Είθε ο Ιερός Ναός του Αγίου των ημερών μας Παϊσίου του Αγιορείτου να είναι καλοστερεωμένος, να αποτελεί το ιατρείο των ψυχών και των σωμάτων μας.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου ανοικοδομήθηκε στη Μεσαριά της Σαντορίνης από τον ευεργέτη της εν λόγω Ενορίας κ. Σπυρίδωνα Πατηνιώτη κατά το έτος 2019 (οπότε και τελέστηκαν και τα Θυρανοίξια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο).

Είναι τρισυπόστατος, αφιερωμένος στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Επιφάνιο Επίσκοπο Κωνσταντίας της Κύπρου και την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα.

Αποτελεί έναν από τους τρεις ευμεγέθεις περικαλλείς Ενοριακούς Ναούς της Μεσαριάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.