Το παρεκκλήσιο το οποίο είναι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό που βρίσκεται στο Κέντρο Ιατρικής και Κοινωνικής Βοήθειας στο Bivolari της επαρχίας Ιασίου εγκαινίασε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου και Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης.

Το παρεκκλήσιο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη των στρατιωτών του 151ου Τάγματος Πεζικού «Războieni», την περίοδο 2020-2021.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Θεοφάνης: «Τελέσαμε την ακολουθία των εγκαινίων μέσω της οποίας ο χώρος αυτός καθιερώθηκε ως τόπος συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό. Ως ένας ευλογημένος χώρος για το κήρυγμα του Ιερού Ευαγγελίου, ευλογημένος χώρος για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, για την γνώση ζωής και αγιότητας”

«Την ιδιαιτερότητα αυτού του ναού δίνει η παρουσία του Στρατού, των στρατιωτών του», πρόσθεσε ο Ιεράρχης και συμπλήρωσε «μια θαυμάσια συνεργασία στρατιωτικών ιερέων και ιερέων σε αυτόν τον χώρο, μια θαυμάσια συνεργασία στρατιωτών του στρατού μας και διάφορων καλών ανθρώπων, που έδειξαν μια ανοιχτή καρδιά, έτσι ώστε αυτό το μέρος να είναι τόσο όμορφο για όλους».

Μετά την εκδήλωση, ο ιεράρχης επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους στις αίθουσες του κοινωνικού κέντρου και τους έδωσε ευλογίες.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.