Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ι. Ν. του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαΐου προς Σάββατο 18 Μαΐου 2019, τελεταρχούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Με την ευκαιρία των Εγκαινίων μεταφέρθηκαν για προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχια των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας). Επίσης, μεταφέρθηκε η ιερή εικόνα των Αγίων πέντε Επισκόπων Χύτρων (Κυθρέας)

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Ώρα 20.00, πραγματοποιήθηκε η τελετή άφιξης των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου, τα οποία μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Έφορος, Αρχιμ. Αγαθόνικος Κυκκώτης και του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας) από τον ι. ν. Παναγίας Παλλουριωτίσσης όπου φυλάσσονται άχρι καιρού, τα οποία μετέφερε ο Αιδισιμολογιώτατος Πρωτοπρ. π. Μιχαήλ Μαλιάππης, για προσκύνηση από τους πιστούς.

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου συμπαραστατούμενος από τον Έφορο της Ιεράς Μονής Κύκκου, τους Ιερείς του Ναού και άλλους κληρικούς των όμορων ενοριών. Στη συνέχεια τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ναού, τελεταρχούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πανίερο γεγονός των Εγκαινίων του ναού του Αγίου Χαραλάμπους ολοκληρώθηκε με την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ένεκα απουσίας στο εξωτερικό σε εκκλησιαστική αποστολή, έδωσε την ευλογία Του να τελέσουμε τα εγκαίνια του ναού μας, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς των εκτοπισμένων Νεοχωριτών και όλων των πιστών και να μεταφερθούν τα ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητριανού Χύτρων.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος προέστη των Εγκαινίων, τους Ιερείς και όλους τους ευλαβείς Χριστιανούς που συμπαραστάθηκαν στην προετοιμασία και επιτέλεση των Εγκαινίων.

Ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο για την ευλογία να έχουμε, κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων, τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Κύκκου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.