Εγκαίνια και αγιασμός της νέας σκήτης του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή της Τροϊάν του Πατριαρχείου Βουλγαρίας τελέστηκαν την Δευτέρα 27 Ιουλίου, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονος από τον Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ και τον Ηγούμενο της Μονής της Τροϊάν Σιώνιο, υπό τις ψαλμωδίες της χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Σόφιας.

Στη σκήτη, που αποτελεί τη μία από τις πέντε της Σταυροπηγιακής Μονής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και αναπαλαίωσης, διατηρώντας, βεβαίως, τα μέρη των αρχικών κτιρίων που υπήρχαν εκεί. Εξάλλου, η συγκεκριμένη σκήτη, που βρίσκεται σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από το καθεδρικό της Μονής, στο βουνό. είναι η μία από τις δύο που διατήρησαν τα μέρη των πρώτων, παλαιών κτιρίων.

Το ερμητήριο των μοναχών ιδρύθηκε το 1785 από τον τότε ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Παΐσιο. Αποτελείται από έναν ναό, τους κοιτώνες των Μοναχών και μια πηγή με αγίασμα. Ο κύριος ναός χτίστηκε το 1812.

Τις τελευταίες δεκαετίες η σκήτη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά με τη φροντίδα του νυν ηγούμενου του Μοναστηριού, ο οποίος διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων, συναυλιών, ενώ άνοιξε και λογαριασμό για όποιον ήθελε να βοηθήσει καταθέτοντας χρήματα, η μονή αποκαταστάθηκε πλήρως. Πρώτος δωρητής ήταν, μάλιστα, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος, ενώ μια μεγάλη δωρεά έκανε και η βουλγάρικη κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.