Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (Σάββατο του Λαζάρου) ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα Εγκαίνια του νεόδμητου τρισυπόστατου ιερού Ναού των Αγίων, Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως Πατριάρχου Κων/πόλεως και Οσίας Υπομονής, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της Ενορίας Καλυθιών (περιοχή Λαδικού) και οικοδομήθηκε με δαπάνες και την προσωπική εργασία του κ. Παναγιώτου Μανιά.

Επίσης, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 (Κυριακή του Αντίπασχα) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε τα Εγκαίνια του ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Θωμά (Εξωκκλησίου της Ενορίας Πλατανίων). Ο Ναός, ο οποίος ανηγέρθη το έτος 1980, ανακαινίστηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Εφημερίου π. Ευαρέστου Ηλία και δαπάνες των κατοίκων των ευσεβών ενοριτών.

Στο φυτό της Αγίας Τραπέζης και στους δύο ιερούς Ναούς κατετέθησαν αποτμήματα από τα ιερά λείψανα των Αγίων: Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, των εν Μουλίοις της Κρήτης Τριών Νεομαρτύρων και των Οσιομαρτύρων Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου του Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.