Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα τελέσθηκαν σήμερα Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών τα Εγκαίνια του Ιερού Μοναστηριακού Ναού προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου του Θαυματουργού, ημέρα μνήμης του Αγίου, αλλά και μία ημέρα ορόσημο καθώς συμπληρώνονται 400 χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου.

Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου αποτελεί Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας, η οποία υψώνεται ως αετοφωλιά στην πανέμορφη Λοκρίδα και αποτελεί ένα ακόμη έργο του ανακαινιστού και νέου κτήτορος της Μονής Αγίου Καθηγουμένου Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί του Αγίου, την ιστορική και αγιοφρούρητη Ζάκυνθο και είναι ο πρώτος Ναός στην Φθιώτιδα, που αφιερώνεται στον Άγιο Διονύσιο τον Θαυματουργό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, τόσο στην Εσπερινό όσο και στην τελετή των Εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην Χάρη και στο Μυστήριο των Εγκαινίων, ενώ με πατρικούς λόγους αγάπης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Καθηγουμένου π. Εφραίμ Τράνακα συγχαίροντας και ευλογώντας τα έργα του κόπου του και της αγάπης του στην μοναχική ζωή και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, της οποίας κατέστη νέος κτίτωρ.

Τον κ. Συμεών στις Ιερές Ακολουθίες των Εγκαινίων πλαισίωσαν Καθηγούμενοι και Κληρικοί και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις και Μονές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.