Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τέλεσε τα εγκαίνια του Ι.Ν. Παναγίας της Γερόντισσας στο Νεοχώρι Γορτυνίας. Ο περικαλλής Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 και ανοικοδομήθηκε με δαπάνες του μακαριστού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Παπανδρέου, ενώ ολοκληρώθηκε με μέριμνα του υιού του, Πρωτ. Δημητρίου Παπανδρέου και των αδελφών του.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της τελετής, εξηγούσε στους ευλαβείς χριστιανούς τη διαδικασία και τους συμβολισμούς κάθε ενέργειας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτ. Δημήτριος Παπανδρέου, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την εξαιρετική τιμή να εγκαινιάσει τον Ιερό Ναό, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, επισημαίνοντας ότι όποτε τελείται Θεία Λειτουργία θα μνημονεύεται το όνομά του. Παράλληλα, τόνισε ότι για την οικογένειά του η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική, αφού γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία του μακαριστού πατρός Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο για τα καλά του λόγια, αλλά κυρίως επειδή του έδωσε την ευλογημένη ευκαιρία να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού, συνδέοντας μ’ έναν ακόμα τρόπο το όνομά του με την ένδοξη εκκλησιαστική ιστορία της Γορτυνίας. Στη συνέχεια ανέσυρε αναμνήσεις από την πνευματική σχέση που είχε με τον αείμνηστο κτήτορα του Ναού, από την εποχή που ο ίδιος διακονούσε την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως ιεροκήρυκας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους ευλαβείς χριστιανούς που συμπροσευχήθηκαν κατά την διάρκεια της ιερής ακολουθίας, να βρίσκονται πάντα υπό την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής και τέως Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.