Κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού Άνω Κηφισιάς εξ αφορμής της πανηγύρεως του ως άνω Ιερού Ναού και της συμπληρώσεως 30 ετών από της θεμελιώσεώς του.

Κατά τον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος και Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, και προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Κηφισίας, ομίλησε εκτενώς και εξήγησε λεπτομερώς την αξία, το νόημα και το τυπικό της μοναδικής αυτής τελετής.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Μητροπολιτης Κηφισίας χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Τελετής των Εγκαινίων και κατόπιν ιερούργησε την πρώτη Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Εκάλης-Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα και Πεύκης-Μεταμορφώσεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Ευστράτιο Δελατόλα και ιερείς της περιοχής και άλλων μητροπόλεων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Ποιμενάρχης Κηφισίας εξηγούσε επακριβώς τη διάταξη και τα τελούμενα. Την γενική επιμέλεια των τριακοστών τρίτων(33) Ιερών Εγκαινίων είχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης και ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Χρόνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.