Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο στον ενοριακό ιερό ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Λέρου, τον πρεσβύτερο Σεβαστιανό Καζηλιέρη, αφού ο μέχρι πρότινος εφημέριος πρωτοπρεσβύτερος Μάξιμος Λιβανός συνταξιοδοτήθηκε, συμπληρώνοντας 61 έτη ιερατικής διακονίας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου μας στον αποχωρούντα εφημέριο π. Μάξιμο, εξαίροντας το έργο του, που επί 61 συναπτά έτη διηκόνισε την ενορία, και παράλληλα ευχήθηκε στο νέο εφημέριο καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Στο δε Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ενορίας, προέτρεψε να στηρίξουν τον νέο Εφημέριο στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ο π. Μάξιμος φανερά συγκινημένος μίλησε με συγκίνηση στους ενορίτες εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, που τον αξίωσε ο Θεός να ολοκληρώσει την πολύχρονη ιερατική του διακονία σ’ αυτή την ενορία, και προέτρεψε τους ενορίτες να στηρίξουν τον νέο Εφημέριο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας απευθυνόμενος στον π. Μάξιμο τον ευχαρίστησε για την πολυετή διακονία του, που υπηρέτησε την Εκκλησία μεταφέροντας τον Ιερό Λόγο του Θεού με τον ευθύ, στιβαρό λόγο και χαρακτήρα, φροντίζοντας με σπουδή και στοργή τους ενορίτες, σε όλα τα Ιερά Μυστήρια, είτε χαράς είτε λύπης. «Σ’ ευχαριστώ εγώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους του Λεριακού Λαού για το διακριτικό άλλα πλούσιο κοινωνικό σου έργο. Ο πατέρας Σεβαστιανός είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει το πλούσιο ιερό έργο σου, καθοδηγούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ.Παΐσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στρατονικείας κ.Στέφανο».

Τέλος εκ μέρους των ενοριτών, η κα Βασιλεία Γρύλλη, μετέφερε με συγκίνηση τις ευχαριστίες και τις ευχές να ακολουθούν τον π. Μάξιμο, και υποσχέθηκε ότι όλοι οι ενορίτες θα στηρίξουν με αγάπη τον νέο τους Εφημέριο π. Σεβαστιανό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.