Εγκάρδιες ευχές απέστειλε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος με αφορμή τα γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, αναγνωρίζοντας τη δια βίου αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον λαό της Κύπρου.

Στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξήρε τις άοκνες προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για τη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού, την προάσπιση της αληθινής πίστης και τη διατήρηση της κανονικής τάξης. Τόνισε: «Από τη θέση του ιερέα, του Μητροπολίτη και τώρα ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, διάδοχος στο θρόνο πολλών αοίδιμων προκατόχων, εργάζεστε ακατάπαυστα για τη διάδοση του Ευαγγελίου, της αληθινής πίστης και την παγίωση της κανονικής τάξης».

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αταλάντευτη υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ιδιαίτερα μπροστά στις προκλήσεις, υποστηρίζοντας: «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στον Μακαριώτατο για τη σταθερή, συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας στην ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Υπογράμμισε την ενσυναίσθηση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για την κατανόηση του πόνου που προκαλεί ο πόλεμος, τονίζοντας την αλληλεγγύη του προς την Ουκρανία κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο πολλά ευλογημένα έτη, επιτυχία, καλή υγεία και τη βοήθεια του Κυρίου στις προσπάθειές του.

Διαβάστε το μήνυμα του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιου:
Εκ μέρους ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας εμού προσωπικά, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τα 75α γενέθλιά σας!

Έχετε αφιερώσει ολόκληρο τον βίο σας στην υπηρεσία της Εκκλησίας του Χριστού και του ευσεβούς λαού της Κύπρου. Από τη θέση του ιερέα, του Μητροπολίτη και τώρα ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, διάδοχος στο θρόνο πολλών αοίδιμων προκατόχων, εργάζεστε ακατάπαυστα για τη διάδοση του Ευαγγελίου, της αληθινής πίστης και την παγίωση της κανονικής τάξης.

Ως Τοπική Εκκλησία, είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στον Μακαριώτατο για τη σταθερή, συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας στην ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τους υπηρέτες του κακού και την οποία θέλουν να εξολοθρεύσουν. Η διαυγής και ακλόνητη κανονική σας στάση για την υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία εδράζεται τόσο στη βαθιά θεολογική γνώση όσο και στην εμπειρία της ζωής, αποτελεί άξιο παράδειγμα για τους ιεράρχες.

Ο λαός της Κύπρου, και εσείς προσωπικά, κατανοείτε από τη δική σας ιστορία τον βαθύ πόνο που προκαλεί μια ξένη εισβολή και το εγγενές κακό του πολέμου. Αυτή η βαθιά ενσυναίσθηση πυροδοτεί την ολόθερμη αλληλεγγύη σας προς τον ουκρανικό λαό στον αγώνα του κατά της ρωσικής εισβολής. Υποστηρίζετε τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Κύπρο, είστε μάρτυρας της αλήθειας και προσεύχεστε για τη νίκη της δικαιοσύνης και την παγίωση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Ευχόμαστε να έχετε πολλά ευλογημένα χρόνια ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Επίσης του ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας για το καλό της Εκκλησίας και του λαού, καλή υγεία και τη βοήθεια του Θεού στην εκπλήρωση όλων των καλών προθέσεών σας.

Προσευχόμαστε αδιάλειπτα για τη Μακαριότητά σας και για την αδελφή μας, την εν Κυρίω Εκκλησία της Κύπρου. Ζητούμε επίσης ταπεινά τις άγιες προσευχές σας για εμάς και για την Ουκρανία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.