Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού προϋπάντησε πανδήμως έμπροσθεν του Δημαρχείου Πύλης Τρικάλων τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εκ του κειμηλιαρχείου του Παναγίου Τάφου.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός ενώ την Ιερά Κάρα κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Δουσικιώτης.

Μετά το πέρας της υποδοχής, με ευλάβεια κλήρος και λαός, συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και της Τιμίας Κάρας προς τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης με την συνοδεία της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς Λαρίσης και αντιπροσωπιών τοπικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την άφιξη την του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία και ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε οφειλετικώς και με άπειρη ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό, γιὰ την ευγενή καλοσύνη και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να μεταφέρει το ιερό τούτο σέβασμα της Εκκλησίας μας και να ευλογήσει το λαό της επαρχίας Πύλης.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου π. Ιγνάτιο, ο οποίος μετά προθυμίας πολλής, έχει αναλάβει καθ’ έκαστον έτος το έργο της μεταφοράς της Αγίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, από την Ιερά Μονή, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός, στον Ιερό Ναό της Πύλης, προς αγιασμό και ευλογία του πιστού Λαού. Του ευχήθηκε δε ταχεία ανάρρωση ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί την πνευματική μάνδρα της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά την προσφώνηση του Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός κήρυξε εμπνευσμένα το Θείο Λόγο ομιλώντας περί του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, που είναι το σύμβολο της νίκης εναντίον του θανάτου και της αμαρτίας. Ευχήθηκε δε η δύναμις και η χάρις του Ζωοποιού Σταυρού να επισκιάζει όλους τους πιστούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.