Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στην Μητρόπολη της Αίγινας. Το προσκύνημα και η επιστροφή στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος..

Μετά την ολοκλήρωση της πανηγυρικής δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, η Τιμία Κάρα μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην Μητρόπολη της Αίγινας. Την αυτοκινητοπομπή συνόδευσαν οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

Οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκονταν στην παραλία, οι ενορίτες των ναών των Αγίων Ασωμάτων, του Αγίου Νικολάου και της Παναγίτσας, υποδέχθηκαν το πέρασμα της πομπής με πράξεις ευλάβειας.

Στην Μητρόπολη της Αίγινας την Τιμία Κάρα, που μετέφερε ο πατέρας Αμφιλόχιος, υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης. Κατά την άφιξη, τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αθανασοπούλου. Ακολούθησε η δέηση και η είσοδός της στον ναό, όπου οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να την ανασπαστούν.

Η Τιμία Κάρα παρέμεινε στη Μητρόπολη από τις 12:00 μέχρι 16:15. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τελέστηκε ο παρακλητικός κανόνας, τα μεγαλυνάρια, ο εσπερινός και τα εγκώμια του Αγίου Νεκταρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των ακολουθιών η Τιμία Κάρα επέστρεψε με αυτοκινητοπομπή στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου όπου θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.