Έφυγε στην 01.30 τα ξημερώματα από τη ζωή ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956. Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο. Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν νυμφευμένος με την αείμνηστη Έλλη Κουλέρμου και έχει δύο υιούς και μία κόρη.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας ενώ επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό.

Στις 25 Αυγούστου του 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003 που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης.

Επανεξελέγη βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2006, ενώ δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011.

Την 1 Μαρτίου του 2013 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαΐου 2017 που υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Ο Σωκράτης Χάσικος ήταν από το 2003 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2013 Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AlfaMediaGroup.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.