Εφυγε από την ζωή στην Ρόδο τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου 2019 ο Συμιακός, Ιωάννης Βολονάκης του Σταματίου ο επί σειρά ετών ακούραστος Επιστάτης Τεχνικών Έργων με μεγάλη πολύ μεγάλη ιστορία, στην Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης και λίαν αγαπητός σε όλους. Την δουλειά αλλά και τις καζούρες και τα αστεία και το γέλιο, άδολα που ρίξαμε σκληρά εργαζόμενοι στο Μοναστήρι ήταν το κάτι άλλο.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του….. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ Γιάννη Βολονάκη. Η κηδεία θα γίνει στον Ι. Ναό των Ταξιαρχών Ρόδου αύριο Παρασκευή και ώρα 1 μετά το μεσημέρι.

Έζησε στον Πανορμίτη 49 χρόνια, ως επιστάτης, ως πολυτεχνίτης, ο Βολονάκης που τον καλούσαν παντού για να λύσει προβλήματα της Μονής, να διεκπεραιώσει καταστάσεις, να σώσει τούρκους ψαράδες, ακόμα και να ξεγεννήσει τη γυναίκα που έπιασαν οι πόνοι ξαφνικά εκείνα τα μεσάνυχτα.

Κι ήταν τότε επί των ημερών του που ήρθε το ηλεκτρικό ρεύμα, που άνοιξε ο δρόμος προς τη Σύμη-και δυναμίτες έβαζε- που ηλεκτροδοτήθηκε το Σεσκλί, το νησάκι του Πανορμίτη.

Πάντα του άρεσε η συντροφιά των ηλικιωμένων ανθρώπων, αλλά ο Γιάννης Βολονάκης στα 91 του ήταν νέος, ένας νέος που είχε πλήθος εμπειριών οι οποίες καταγράφηκαν! Κι άκουσα και κάτι άλλο στην εποχή που όλοι κάτι κυνηγούν!

Ότι ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να νιώσει ευτυχισμένος: μια καρδερίνα να κελαηδάει στο Σεσκλί, κι αυτός να την κοιτάζει!

Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.71 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.